breijntjes.reismee.nl

Wouter in Bournemouth

Wat gaat de tijd hier toch snel voorbij. Er gebeuren hier zoveel dingen. Sommigen, zoals werk, geld uitgeven en uitgaan worden al een beetje routine. Maar afgelopen week was Wouter hier van donderdag t/m zondag. Dus dat was toch zeker wel weer even wat anders. Ik heb hem donderdag in London opgehaald. Nadat het ons toch enigszins moeite kostte om elkaar op het victoria station te vinden, omdat Wouter steeds niet duidelijk was waar hij stond, zijn we naar Buckingham palace gelopen. Daar stond vervolgens het gehele plein bomvol. Ik was er dus ook heilig van overtuigd dat de koningin zou komen, maar het bleek alleen een change of guards te zijn dat elke dag plaatsvindt. Na deze wisseling zijn hebben we even heerlijk in het zonnetje in het park gezeten. Vervolgens hebben we London bekeken, af en toe een echte Engelse pub in gedoken en eigenlijk gewoon heerlijk rustig aangedaan. Uiteraard kan er geen dag voorbij gaan zonder een beetje spanning. Zo was er ook vandaag weer een gevalletje, dat toen we na het eten langs echt een super gezellige, leuke, sfeervolle Engelse pub kwamen we er even bij langs moesten om er een drankje te drinken. Naar ons idee hadden we ook nog wel genoeg tijd om alles te halen, want het was ondertussen 20u en we moesten om half 9 de al gereserveerde en betaalde bus terug hebben. Het zou ons een kwartier kosten om met de metro terug te gaan naar Victora station, dus we hadden nog een kwartier om een pilsje te drinken. Zou makkelijk moeten kunnen. Probleem was alleen dat we vrij snel aan de praat kwamen met eens tel Zuid-Afrikanen en dat het voor dat we het wisten 20 over 8 was. Wij vervolgens rennen naar het station en hopen dat we nog op tijd zouden komen. Jammer genoeg stapten we eerst in de verkeerde metro, die ergens in de tunnel problemen kreeg en stil bleef staan, om uiteindelijk zijn tocht stapvoets te vervolgen. De bus hebben we dus ook faliekant gemist. What to do? Want hij was al betaald. Uiteindelijk ging ik maar met een heel zielig en lief gezichtje aan de meneer achter de balie vragen of we ons ticket konden omboeken, omdat we onze bus hadden gemist. Hij vertelde ons dat we geluk hadden, want als we 2 minuten later waren geweest hadden we een nieuw ticket moeten kopen en nu kon het gratis worden omgeboekt. Niets aan het handje dus uiteindelijk.

De volgende dag moest ik eerst nog het ontbijt doen in mijn hotel. Daarna heb ik Wouter kennis laten maken met Bournemouth en het strand van Bournemouth. We waren alweer gezegend met echt een super chille dag dus het strand was helemaal goed. ’s Avonds hebben we heerlijk bij een pizzeria gegeten. Eentje waar ik zolang als ik hier nu ben al een keer wil eten, en nu dus eindelijk heb gegeten. Het was echt super lekker eten en we zijn ook meteen vrienden geworden met de baas, omdat Wouter in het Italiaans hele gesprekken met hem begon.

Na de pizzeria zijn we nog even terug gegaan naar mijn kamer om Charlotte, Peter en Kirsten op te halen. Het was namelijk Peters, mijn buurjongen, laatste avond hier. Dus we gingen nog even met zijn allen naar Sherbet, een cocktailbar. Altijd goed. Daarna zijn Kirsten, Wouter en ik nog even naar de pub gegaan. Jammer genoeg werden we daar om 1uur uitgetrapt omdat die ging sluiten en gingen we terug naar huis.

De volgende ochtend hebben we eindelijk weer eens echt lekker goed uitgeslapen. Was ik ook wel aan toe moet ik zeggen. ’s Avonds zijn we weer met de bus naar London gegaan alvast, omdat Wouter het vliegtuig van 9uur moest halen. Daar hebben we toen een hostel gezocht, wat overigens nog best lastig bleek te zijn. En na heel wat gedoe en ellende hebben we bij 2 hostels een overnachting betaald. Alsof het geld ons op onze rug groeit?!

De volgende ochtend was het vroeg opstaan geblazen. En na alweer wat tegenslagen met de metro, omdat die eerst helemaal niet leek te rijden, maar later bleek dat die pas om 7uur reed, kwam de stress al weer een beetje omhoog. Want we weten allemaal hoe ryanair is, als je ook maar even te laat bent, kan je niet meer mee. Gelukkig heeft die uiteindelijk het vliegtuig net op 2 minuten na wel gehaald.. Hoewel gelukkig, had het natuurlijk niet erg gevonden als die het vliegtuig had gemist.

Oh wat ik nog helemaal ben te vertellen is dat ik van baan heb gewisseld. Bij mijn andere hotel kon ik maar werkweken maken van 10 tot maximaal 15uur. En geloof me, dat is echt veel en veels te weinig. Dus heb ik wat anders gezocht. Dat was gelukkig niet zo moeilijk. Ik ga nu in het Dayshotel werken. Daar kan ik waarschijnlijk weken van 40 uur maken of meer. Dus dat komt helemaal goed. Ik ken ook al flink wat mensen die er werken, en die zijn allemaal heel gezellig. Ik moet ook zeggen dat ik er heel erg naar uit kijk. Morgen (vrijdag) wordt mijn eerste dagje.

Op het moment heb ik dus een paar daagjes vrij, omdat ik zondag stopte bij mijn oude hotel en dus vrijdag begin bij het nieuwe. Gelukkig is het hier nu echt geweldig weer, dus heb daar goed gebruik van gemaakt. Dinsdag ben ik samen met Charlotte naar Oxford geweest. Dat is echt zo’n mooie stad. Had het niet verwacht, maar ik kan iedereen aanraden er een keertje bij langs te gaan.

Verder heb ik gisteren een heerlijk stranddagje gehad. En vandaag ga ik waarschijnlijk samen met Leonie de zee in. Ben wel bang dat dat nog redelijk koud wordt, maar worden we hard van.

Ik laat binnenkort wel weer wat van me horen. Hoop dat het goed met iedereen gaat. Zo niet dan hoor ik het wel. Zo wel, dan vind ik het ook leuk om te horen hoor. (:

Xxxx Byebye.